tiistai 2. huhtikuuta 2013

Caesar-salaatti kanalla

Aurinkoista pääsiäisen jälkeistä elämää! Miten meitä hemmotellaankaan kauniilla ilmalla, vielä kun lämpöasteet vain jaksaisivat kivuta muutaman lukeman ylöspäin. Toivottavasti muidenkin olo on pitkän pääsiäisviikonlopun jäljiltä yhtä levännyt kuin allekirjoittaneen. Loma oli rentouttava, mutta paluu arkeenkin on ihan mukavaa, etenkin kun aurinko paistaa ja maanantaikin skipattiin tylysti. Uuteen viikonloppuun on enää 4 päivää, voisiko viikko mukavammin alkaa. :)

Pääsiäisenä tulikin taas tuttuun tapaan mässättyä oikein olan takaa, ja itse en ainakaan henkilökohtaisesti haluaisi nähdä enää yhtäkään suklaamunaa ennen ensi pääsiäistä. Tähän tyngän arkiviikon aloitukseen sopiikin kevyehkö ja raikas salaattiresepti, klassikko, johon en ainakaan itse kyllästy koskaan. Kyseessähän on tietenkin vanha kunnon kana-caesar! Ensimmäistä kertaa kokeilin valmistaa salaatin itse, ja vaikka omakehu haiseekin, mielestäni siitä tuli parasta mitä olen koskaan syönyt. Kannattaa siis rohkeasti jättää kaupan valmissalaattitiski rauhaan ja uskaltautua testaamaan itse, kastikkeineen päivineen. Se on oikeasti aivan helppoa.


2 hengelle

1 ruukku romaine-salaattia
2 maustamatonta broilerin rintafileetä
pari siivua vaaleaa leipää
parmesanlastuja
oliiviöljyä, suolaa, mustapippuria

Caesar-kastike:
1 kananmuna
3 anjovisfileetä
n. 2 dl öljyä (miedonmakuista, esim. rypsiöljyä)
2 tl sitruunan mehua
1 valkosipulinkynsi
1 tl Dijon-sinappia
suolaa, mustapippuria

Valmista kastike: Mittaa kaikki ainekset korkeaan mitta-astiaan ja surauta tasaiseksi sauvasekoittimella. Mausta suolalla ja pippurilla, tarkista maku. Siirrä jääkaappiin odottamaan.

Mausta kana suolalla, pippurilla ja oliiviöljyllä, ja anna maustua hetki ennen paistamista. Leikkaa sillä aikaa leipä kuutioiksi ja ruskista pannulla reilussa määrässä oliiviöljyä. Rouhaise sekaan suolaa myllystä ja siirrä krutongit jäähtymään. Paista seuraavaksi kanafileet ja leikkaa mieleisesi kokoisiksi paloiksi, voit joko jäähdyttää nekin tai tarjota lämpimänä salaatin seassa. Revi romainesalaatti lautasille ja sekoita joukkoon muutama lusikallinen caesar-kastiketta. Kokoa loput aineksista salaattiin: leipäkrutongit, kanakuutiot ja parmesanlastut. Itse suosisin juustolastujen siivuttamista tuoreeltaan kokonaisesta parmesanjuustosta, mutta lastuja myydään toki myös valmiina. Nauti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti