maanantai 15. huhtikuuta 2013

Dominoblondies

Kahvitteluvieraat ilmoittivat tulevansa aamupäiväkahville, mistä tietenkin alkoi näppärähköjen leivonnaisohjeiden pikaselaus (kriteerinä ainesten saatavuus lähisiwasta). Olin jo aiemmin katsellut sillä silmällä Suussasulavaa rakkautta -blogin suloisen herkullisen kuuloista valkosuklaa-brownie eli blondie -ohjetta. Ihan himppusen viilasin ohjetta ja vähensin jauhojen määrää, kun taikina tuntui muuten tulevan itselläni aika paksuksi. Paistoajan jätin myös hieman lyhyemmäksi. Näissä herkkupaloissa täyteläinen valkosuklaan maku on taattu, sillä suklaata sekoitetaan taikinaan sekä sulatettuna, että palasina, jotka tietenkin sulavat uunissa ihaniksi valkosuklaasattumiksi. Jostain syystä ei yhtään haitannut, vaikka vieraat peruivatkin aivan viime hetkellä tulonsa, ja jouduimme harmillisesti mussuttamaan koko vuoallisen kahdestaan.



(ison lasagnevuoan kokoinen annos, n. 12 palaa)

250 g valkosuklaata
6 dominokeksiä
100 g voita
2 kananmunaa
1 rkl vaniljasokeria
1 dl sokeria
2-2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
3/4 tl suolaa

Sekoita yhdessä kulhossa jauhot, suola ja leivinjauhe. Vatkaa toisessa kulhossa munat ja sokerit löysähköksi vaahdoksi. Sulata puolet valkosuklaasta vesihauteessa voin kanssa. Lisää suklaa-voiseos munavaahtoon varovasti nostellen. Lisää sekaan myös jauhoseos samaan tyyliin. Leikkaa puolet valkosuklaasta pieniksi paloiksi ja murenna dominokeksit isoksi karkeaksi muruksi. Lisää suklaapalat ja dominomurut taikinaan. Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia. Anna jäähtyä ja asettua hieman ennen leikkaamista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti