sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

Churrot - vappumunkkien serkut

Vappuun ei ole enää kuin pari päivää! Ensimmäinen pullo itsetehtyä inkiväärisimaa korkattiin juhlallisesti tänään, ja täytyihän tätä suurta tapahtumaa varten olla jotain vappuisaa suuhunpantavaakin. Tehtiin siis perinteisten vappumunkkien hoikemmanmallisia latinoserkkuja, churroja. En ole aiemmin tehnyt edes tavallisia munkkeja, joten tämä oli kaikin puolin pienimuotoinen seikkailu. Ihan nopeimpia ja helpoimpia leivonnaisia nämä eivät ole, mutta maistuvat siman kanssa mainiolta. Churroja voi syödä sellaisenaan tai dipata sulatettuun suklaaseen. Me jätimme suklaan väliin, eikä sitä kyllä kaivattukaan - sen verran makeita nämä sokerisuikerot olivat. Täydellinen herkku vappubrunssille tai -pikinikille!


n. 20-30 churroa

3,5 dl vettä
100 g voita
1/4 tl suolaa
3 kananmunaa
2,5 dl vehnäjauhoja
auringonkukka- tai rypsiöljyä uppopaistoon
sokeria ja kanelia

Kiehauta vesi, suola ja voi kattilassa. Vatkaa sekaan jauhot, kunnes taikina muuttuu sitkeäksi (käsivispilän vääntymisvaroitus!). Vatkaa munat kulhossa löysähköksi vaahdoksi ja lisää taikinaan vähitellen koko ajan vatkaten. 

Kuumenna toisessa kattilassa öljy (öljy on tarpeeksi kuumaa kun churrot nousevat sinne pudotessaan heti pintaan ja kuplivat). Lusikoi taikinaa pieneen muovipussiin, leikkaa pussin päähän pieni reikä, maksimissaan sentin paksuinen. Leikkaa aluksi mieluummin liian pieni reikä - churrot nimittäin paisuvat melkoisesti paistuessaan. Pursota taikinasta sormenpituisia suikeroita öljyyn (kätevintä on napsaista taikina poikki saksilla) ja paista ne kullanruskeiksi. Nosta churrot talouspaperille kuivumaan ja jäähtymään, pyörittele ne sitten kaneli-sokeriseoksessa ja tarjoa siman (ja halutessasi suklaadipin) kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti