keskiviikko 10. huhtikuuta 2013

Marjaisa tuorepuuro

Kun pakastimemme sisältö alkoi taas koostua enemmän seiniin muodostuneista jääkökkäreistä kuin siellä säilytettävistä elintarvikkeista, ei vuotuista sulatusprojektia pystynyt enää välttelemään. Tyhjentäessäni pakasteita (jotka koostuivat enimmäkseen puoliksi syödyistä vihannespusseista ja puoli vuotta sitten sinne hylätyistä pizzataikinanjämistä..) löytyi vielä muutama pussi viime kesän marjoja, ihan itse pikku kätösin kerättyjä puhtaita ihanuuksia - eihän niitä vain voi heittää pois! Vadelmapussin sain pelastettua tähän ihanan terveelliseen välipalapuuroon, olinkin jo jonkin aikaa halunnut testata tuorepuuroa.

Käytin tässä muuten viikonloppuna tekemääni uutta jogurttilöytöä, Arla Ingmanin Luonto+ maustamatonta proteiinijogurttia, jonka ansiosta puuro sai hieman lisäprotskua. Tuo jogurtti on muutenkin mahtava löytö, sillä sitä sai myös pieninä annospurkkeina! Kammoan nimittäin isojen jogurttipurkkien ostamista, joista helposti jää jämät pohjalle kun avaamisen jälkeen ne pitäisi syödä muutamassa päivässä. (Ja huomautuksena vielä että tämä ei todellakaan ole mikään mainos, vaan innostuin ihan oikeasti tästä jogurttiuutuudesta. :D Tai en edes tiedä onko se uusi? Ainakin minulle.)


1 annos

2 dl ruishiutaleita
2 rkl vehnäleseitä
150 g maustamatonta jogutttia
kourallinen sulatettuja pakastemarjoja
1,5 rkl hunajaa

Sekoita hiutaleet ja leseet jogurttiin, ja anna turvota jääkaapissa pari-kolme tuntia (yön ylikin voi turvottaa, jos haluat nauttia puurosi aamiaiseksi). Lisää sekaan hunaja ja marjat ja surauta pehmeäksi sauvasekottimella tai blenderissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti