lauantai 6. huhtikuuta 2013

Snack-parsat

Parsa = kevät. Termisyydestä viis - parsat ovat kaupoissa, siis kevät on täällä! Omasta mielestäni parsa on ehkä parhaimmillaan ihan perinteisesti kevyesti höyrytettynä tai keitettynä ja hollandaise-kastikkeen kanssa. Päätinkin itseasiassa kokeilla kastikkeen valmistamista jossain vaiheessa lähiaikoina ensi kertaa itse, joten ehkä palaan aiheeseen piakkoin. Tällä kertaa kuitenkin tyydyin toiseen luottoparsaan, joka ei kyllä jää kauas edellämainitusta. Ilmakuivattuun kinkkuun käärittyä parsaa! Niin yksinkertaista ja vie kielen mennessään. Sopii hyvin naposteluruuaksi, alkuruuaksi tai vaikka lisukkeeksi. Lihaan kääriminen on myös kätevä tapa saada lievästi parsakammoiset huijattua parsan pauloihin. Kinkkuparsoja voi syödä sellaisenaan, tai esimerkiksi aiolin kanssa, kuten me tällä kertaa.


Niin helppoa:

tuoreita vihreitä parsoja
ilmakuivattua kinkkua

Napsauta parsoista kuivat kannat pois, kääri ne kinkkuihin ja paista uunissa ritilällä 225 asteessa n. vartti. Kannattaa muuten laittaa jokin astia alle, ellei halua siivota kinkuista valuneita nesteitä uunin lattialta. Parsat kannattaa kuitenkin paistaa ritilällä, jotta niistä tulee mukavan rapsakoita. Paistamisen voi suorittaa myös erinomaisesti grillissä, mikäli sellainen tilaisuus siunaantuu.

Aioli:
1 kananmuna
3 valkosipulinkynttä
2 tl sitruunamehua
2 dl öljyä
ripaus suolaa

Mittaa kaikki ainekset korkeaan astiaan ja surauta tasaiseksi sauvasekoittimella.

2 kommenttia:

  1. Kiitos reseptistä! Tuli todella herkullista, melkeinpä hetkessä :)

    Suhtauduin hieman skeptisesti sauvasekoittimella tehtävään aioliin, mutta tätä ohjetta testattuani en suhtaudu enää! Laitoin itse puolet oliiviöljyä ja puolet rypsiöljyä. Veikkaan, että minun makuuni kokonaan oliiviöljyyn tehtävä aioli saattaisi olla liian kitkerää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva että maistui! :) Vähän sama juttu, epäilin tuota sauvasekoittimen käyttöä majoneesin valmistamisessa, mutta luin siitä jostain toisesta blogista ja uskaltauduin kokeilemaan. Ehkei tällä oikotiellä aivan täydelliseen lopputulokseen pääse, mutta ihan siedettävään kyllä. Ja itsehän käytin tässä pelkästään rypsiöljyä, en pidä juurikin siitä oliiviöljyn tuomasta kitkerästä mausta. :)

      Poista