keskiviikko 27. maaliskuuta 2013

Savulohipannari

Suolaiset pannarit ovat kivoja ja helppoja ruokia jotka taipuvat moneksi: lounaaksi, välipalaksi, tuhdimmaksi iltapalaksi tai vaikka suolaiseksi tarjottavaksi kahvipöytään. Tämä talvinen ja huippuhyvä pannareiden valioyksilö sopii hyvin vaikkapa pääsiäspäivien lounasnaposteltavaksi, isompi pala täyttää helposti lämpimän aterian mentävän aukon masun pohjalla. Glorian ruoka&viinin savulohipannari paistetaan rustiikkisen tyylikkästi valurautapannulla ja höystetään herkullisen rapsakalla piparjuurikastikkeella. Meidän versiossamme lehtipersilja vaihtui rucolaan, tomaatit kirsikkatomaatteihin ja piparjuuritahna korvattiin kaapista aina löytyvällä wasabilla, mikä toimi myös erittäin mainiosti. Tässä siis oman, hitusen tuunatun pannarimme resepti.

Aurinkoista ja maukasta pääsiäistä! :)



1 rkl voita
3 kananmunaa
1,5 dl maitoa
2 dl vehnäjauhoja
1 rkl sokeria
1 tl suolaa
200 savulohta
puoli rasiallista kirsikkatomaatteja
1 salottisipuli
pari kourallista rucolaa
mustapippuria myllystä

Kastike
150 g crème fraîchea
1 tl wasabia

Laita voi valurautapannuun ja laita pannu uuniin. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Vatkaa sillä aikaa kulhossa munien rakenne rikki, ja sekoita mukaan maito, jauhot, sokeri ja suola. Anna taikinan turvota hetki. Kaada taikina pannuun ja ripottele päälle puolitetut kirsikkatomaatit, paloiteltu lohi, ohueksi siivutettu sipuli ja kourallinen hieman pienemmäksi silputtua rucolaa. Rouhaise päälle mustapippuria ja paista uunissa 20-30 minuuttia. Sekoita crème fraîche ja wasabi tasaiseksi. Nauti pannari wasabikastikkeen ja tuoreen rucolan kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti