lauantai 25. elokuuta 2012

Valkosuklaa-punaherukkajuustokakku

No nyt tuli kyllä niin hyvä kakku että täytyy tällaisen harrastelijaleipurin olla oikein ylpeä, vaikka itse sanonkin. Valkosuklaan täyteläisyys, kiilteen makeus ja punaherukoiden hapokkuus yhdessä hivelevät makunystyröitä jumalaista lähentelevällä tavalla. Olisipa tätä vielä jäljellä, vesi herahtaa kielelle kun katselee näitä kuvia. Jokohan olen kehunut tarpeeksi? 

Punaherukoiden tuhoamisoperaatio sai siis jatkoa tämän kolmannen episodin muodossa. En tiedä mistä sain päähäni että haluan ehdottomasti yhdistää punaviinimarjoihin valkosuklaan.. Siitä kehittyi jonkinasteinen päähänpinttymä, ja googlailin aikani löytääkseni valmiin ohjeen. Sellaista ei kuitenkaan eteeni ilmestynyt, joten jouduin soveltamaan - osasyy siihen miksi yllätyin niin kovasti kakun loistavasta sukseesta.


Ohje isolle 28 cm:n irtopohjavuoalle.

Pohja:
200 g digestivekeksejä
75 g voita tai leivontamargariinia

Täyte:
400 g maustamatonta tuorejuustoa
3 dl vispikermaa
6 liivatetta
1,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 rkl vettä
200 g valkosuklaata

Kiille:
200 g punaherukoita
3,5 dl + 2 rkl dl vettä
4 liivatetta
1 dl sokeria

Pohjan ja täytteen valmistus:
Laita liivatelehdet (6) kylmään veteen likoamaan. Aseta irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja kiristä vuoan reunat paikoilleen niin, että leivinpaperi jää vuoan pohjalle. Leikkaa ylimääräinen leivinpaperi vuoan ulkopuolelta pois. Hienonna digestivekeksit kulhossa pieneksi muruksi ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele seos tasaiseksi ja tiiviiksi massaksi vuoan pohjalle ja laita jääkaappiin odottamaan.

Sulata valkosuklaa valmiiksi vesihauteessa. Sekoita toisessa kulhossa tuorejuusto, sokeri ja vaniljasokeri. Lisää joukkoon sulatettu valkosuklaa. Kuumenna 2 rkl vettä kiehuvaksi. Puristele liivatelehdistä ylimääräinen vesi, ja sulata ne kuuman veden joukkoon. Sekoita liivatevesi tuorejuustoseokseen. Vatkaa toisessa kulhossa kerma kuohkeaksi vaahdoksi ja sekoita sekin varovasti muiden aineiden joukkoon. Tarkista vielä makeus, ja lisää sokeria tarvittaessa. Kaada seos kakkuvuokaan pohjan päälle ja tasoita pinta siistiksi. Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään 3 tuntia.

Kiilteen valmistus:
Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Keitä marjoja ja vettä viitisen minuuttia. Kaada seos kulhoon siivilän läpi ja puserra lopuksi marjat siivilää vasten, niin että mahdollisimman paljon makua lähtee mukaan kiilteeseen. Sekoita marjamehu ja sokeri keskenään (kunnes sokeri on sulanut). Kuumenna 2 rkl vettä kiehuvaksi. Puristele liivatelehdistä ylimääräinen vesi, ja sulata ne kuuman veden joukkoon. Sekoita liivatevesi marjamehuun ja jäähdytä kunnolla. Ripottele halutessasi punaviinimarjoja koristeeksi hyytyneen kakun päälle. Kaada jäähtynyt kiilleseos kakun ja marjojen päälle. Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään pari tuntia ennen tarjoilua.





Lopuksi vielä vinkki, jonka varmasti kaikki jo tietävät, mutta sanonpa kuitenkin, sillä kokeilin sitä itse ensimmäistä kertaa. Pakasta kokonaisia viinimarjaterttuja, ja saat niitä sulattamalla kivoja kesäisiä koristeita leivonnasten ja jälkiruokien päälle vaikka keskellä talvea. Yksinkertainen on kaunista.

2 kommenttia:

  1. Onpas kyllä kaunis kakku ja hyvän kuuloinen resepti, täytyy testata! :) Itse olen yhdistänyt punaherukoihin maitosuklaata ja tummaa suklaata, mutta valkosuklaa tosiaan sopii varmasti oikein hyvin näihin makeutensa ansiosta. Ihana ohje :)

    VastaaPoista
  2. kiitos! toivottavasti myös maku miellyttää, jos päätät testata joskus :)

    VastaaPoista