sunnuntai 5. elokuuta 2012

Kinuskinen mustikkapiirakka

Mustikkamättäät ovat sinisenään ihanan pulleita ja tummansinisiä mustikoita. Vaikka laiska olenkin keräämään, jopa minä onnistuin kykkimään metsän reunassa hyttysten syötävänä yhden piirakan ja aamiaisjugurttimarjojen verran. Saatiimpa mustikoita ihan pikkuisen pakkaseenkin. Tämä ohje on hieman soveltaen Pirkan ruokalehdestä, alkuperäisen reseptin marja tosin oli vadelma. Toimi kyllä erittäin hyvin mustikkaversionakin. Pidin tästä reseptistä monesta syystä: kinuskia, tuorejuustoa ja marjat tuoreessa muodossa piirakan päällä. Ehkä parhaita mustikkapiirakoita mitä on tullut syötyä.


1 pkt murotaikinaa (pakaste)
1 dl mustikkahilloa
1 dl kinuskikastiketta
180 g maustamatonta tuorejuustoa
1 prk kermaviiliä
3 kananmunaa
(1 tl raastettua sitruunankuorta)
päälle tuoreita mustikoita

Sulata murotaikina ja painele voideltuun piirakkavuokaan. Levitä pohjan päälle ohut kerros mustikkahilloa. Sekoita kananmunat, kermaviili, tuorejuusto, kinuskikastike ja sitruunankuori (itsehän unohdin sitruunankuoren) keskenään, tarkista maku ja lisää tarvittaessa hieman sokeria. Kaada täyte pohjan päälle, paista 175 asteisessa uunissa 45 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä ja lisää päälle tuoreet mustikat. Megaherkuttelija ja äklömakean ystävä kaataa vielä piirakkapalansa päälle hiukan kinuskikastiketta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti