torstai 16. elokuuta 2012

Pasta Carbonara

No joo. Ei tämä varmaan nyt ole aivan se oikea carbonara. Tiedän kyllä että siihen ainoaan oikeaoppiseen ei tule esimerkiksi kermaa. Ja en tiedä onko tämä spagetti nyt juuri se oikea pastalajike juuri tähän ruokaan. Pilkunnussuttajat voivat siis lopettaa lukemisen tähän :). Tämä on kuitenkin minun tapani valmistaa oma carbonarani, ja laitan siihen ihan mitä haluan. Ja ai hitto kun on hyvää! Kaksi sanaa: Pekoni. Kerma. Kysyttävää?


2 hengelle:

1 pkt amerikanpekonia (älä käytä valmiita pekonikuutioita, ne on pahoja)
1 kananmuna
2 dl ruokakermaa
1 punasipuli
suolaa, mustapippuria, öljyä
spagettia tai muuta nauhapastaa kahdelle
(päälle parmesaania)

Keitä pasta ohjeen mukaan runsaasti suolatussa vedessä. Pilko punasipuli suikaleiksi. Suikaloi myös pekoni (esim. saksilla). Paista sipulia ja pekonia öljyssä niin että pekonit ruskistuvat mukavasti. Sekoita munan rakenne rikki kulhossa tai mukissa ja sekoita joukkoon kerma. Lisää ripaus pippuria ja suolaa. Pienennä paistinpannun lämpötilaa miedolle lämmölle. Valuta pasta ja kippaa se paistinpannulle pekonin ja sipulin sekaan. Lisää joukkoon kerma-munaseos ja sekoittele kunnes muna alkaa ihan vähän hyytyä. Ripottele annosten päälle parmesaania ja rouhittua mustapippuria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti