tiistai 6. elokuuta 2013

Oluella marinoitu entrecôte ja salviaporkkanat

Jäätävän hyvien paistettujen uusien perunoiden ohessa lupailin kertoa myös niiden kanssa nautituista mehevistä pihveistä ja salvialla maustetuista porkkanoista, mutta hups - kesälomameininki taisi yllättää myös meikäläisen, kun postausväli venyikin yllättävän pitkäksi! Onneksi grillauskelejä on toivottavasti vielä runsain mitoin edessäpäin, koska tätä Glorian ruoka&viinin pihviohjetta kannattaa kokeilla, erityisesti jos pidät tummasta oluesta. Vaikka oluen maku oli itseasiassa yllättävän mieto, teki pitkä marinointi pihvistä ihanan murean ja maukkaan. Ja entrecôtehan on tunnetusti voittamaton grilliliha. Ainakin meidän grillissä. Mainio sipulimajoneesi, jonka ohje löytyy niin ikään niiden herkkuperunoiden postauksesta, solahti suuhun moitteettomasti myös olutpihvin kera. Meheviä olivat myös salviaöljyllä maustetut porkkanat (ja myös kesäkurpitsat), kotimaisia naattiporkkanoitakin saa edelleen kaupasta tai torilta mielin määrin.

Katsokaa nyt näitä kuvia. Kesä! (Nälkä!)




Ohjeet kahdelle hengelle

Olutmarinoitu entrecôte (vapaalla kädellä supistettu Glorian ruoka&viinin ohjeesta)
2 kpl (n. 400 g) entrecôte-pihvejä
1/4 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 dl tummaa olutta
1/4 dl ruokosokeria
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl punaviinietikkaa
1/4 tl chilijauhetta

suolaa ja pippuria myllystä
öljyä paistamiseen

Pilko sipuli ja valkosipuli pieneksi. Laita pihvit sekä kaikki madinadin ainekset muovipussiin (mielellään kaksinkertaiseen) ja kääntele niin että pihvit ovat kauttaaltaan marinadissa. Jätä liha marinoitumaan jääkaappiin n. 4 tunniksi. Kuumenna grilli. Pyyhi pihveistä ylimääräinen marinadi ja sivele pintaan hieman öljyä. Paista pihvejä molemmin puolin 3-4 minuuttia, paksuudesta riippuen. Rouhaise lopuksi pintaan suolaa ja pippuria.

Salviaporkkanat (ja kesäkurpitsa)
muutama uuden sadon porkkana naatteineen
pieni kesäkurpitsa
puoli kourallista tuoretta salviaa
3 rkl öljyä
2 tl juoksevaa hunajaa
ripaus suolaa ja pippuria

Sekoita kipossa öljy, hunaja, suola ja pippuri. Hienonna salvianlehdet pienemmäksi ja lisää öljyn joukkoon. Leikkaa porkkanoista naatit, mutta jätä pieni pätkä naatin tyveä koristeeksi. Leikkaa porkkanat pitkittäin puoliksi ja kesäkurpitsat pikkurillin paksuisiksi viipaleiksi. Esikeitä porkkanoita n. 4 minuuttia. Sivele vihannekset salviaöljyssä ja grillaa niihin lopuksi kaunis pinta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti