Ohjeet kahdelle hengelle
Olutmarinoitu entrecôte (vapaalla kädellä supistettu Glorian ruoka&viinin ohjeesta)
2 kpl (n. 400 g) entrecôte-pihvejä
1/4 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 dl tummaa olutta
1/4 dl ruokosokeria
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl punaviinietikkaa
1/4 tl chilijauhetta
suolaa ja pippuria myllystä
öljyä paistamiseen
Pilko sipuli ja valkosipuli pieneksi. Laita pihvit sekä kaikki madinadin ainekset muovipussiin (mielellään kaksinkertaiseen) ja kääntele niin että pihvit ovat kauttaaltaan marinadissa. Jätä liha marinoitumaan jääkaappiin n. 4 tunniksi. Kuumenna grilli. Pyyhi pihveistä ylimääräinen marinadi ja sivele pintaan hieman öljyä. Paista pihvejä molemmin puolin 3-4 minuuttia, paksuudesta riippuen. Rouhaise lopuksi pintaan suolaa ja pippuria.
Salviaporkkanat (ja kesäkurpitsa)
muutama uuden sadon porkkana naatteineen
pieni kesäkurpitsa
puoli kourallista tuoretta salviaa
3 rkl öljyä
2 tl juoksevaa hunajaa
ripaus suolaa ja pippuria
Sekoita kipossa öljy, hunaja, suola ja pippuri. Hienonna salvianlehdet pienemmäksi ja lisää öljyn joukkoon. Leikkaa porkkanoista naatit, mutta jätä pieni pätkä naatin tyveä koristeeksi. Leikkaa porkkanat pitkittäin puoliksi ja kesäkurpitsat pikkurillin paksuisiksi viipaleiksi. Esikeitä porkkanoita n. 4 minuuttia. Sivele vihannekset salviaöljyssä ja grillaa niihin lopuksi kaunis pinta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti