maanantai 12. elokuuta 2013

Inkiväärisiirappi

Kukapa ei kaipaisi kesän lämmössä raikasta virvoitusjuomaa. Ja virvoitusjuomalla en tarkoita nyt kaupan ällöä sokerilimua, sillä ei mielestäni ole mitään tekemistä sanan "virvoittava"-kanssa. Itse olen vannoutunut ginger alen ystävä, harmi vaan että kotisuomemme marketeissa myytävä tölkkikama on vain yltiömakea ja kalpea versio siitä The Real Thingistä. Inkiväärinkaipuutaan voi kuitenkin helpottaa keittämällä itse megahelpon siirapin, jota voi laimentaa soodavedellä, tiivistemehun tapaan. Tällä ohjeella tulee sitten melko tujakkaa tavaraa - tämä on siis HC inkiväärinrakastajille. Juomasta ei tällä reseptillä muuten tule kovinkaan makeaa, joten sokerihiiret voivat halutessaan lisätä sokerin määrää.

Ja hei, Google kertoi myös että inkivääri todellista terveysherkkua. Kiinalaisen lääketieteen lempilapsi auttaa mm. vatsakipuihin, pahoinvointiin, tulehduksiin, liman irrottamiseen, ruoansulatuksen parantamiseen, nivelten hyvinvointiin... Inkivääriä nassuun siis mikäli vatsakivut tai flunssa vaivaavat.



puoli litraa siirappia

350 g inkivääriä
2 limeä
1 dl sokeria
5 dl vettä

Kuori inkiväärit ja leikkaa siivuiksi. Pese limet huolellisesti ja raasta niiden kuoret. Laita kattilaan kaikki ainekset, purista vielä sekaan limejen mehut ja kiehauta seos. Anna porista keskilämmöllä n. 15 minuuttia. Siivilöi, jäähdytä ja pullota. Nauti maun mukaan soodavedellä laimennettuna limelohkojen kera (hyvä aloitussuhde ehkä 1:5). 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti