tiistai 20. marraskuuta 2012

Kana-bataattivuoka

Juhlavista kakuista takaisin maan pinnalle arkimättöjen pariin. Vuokaruoat ovat niin himskatin käteviä arjessa, että niitä olisi mukava tehdä enemmänkin. Mikään ei pelasta kiireisen arkipäivän iltaa kuin valmiina jääkaapissa odottava eilisen päivän vuokaruoka. Mutta kun.. monet vuokaruoat on aika tylsiä. Tai sitten olen vain mielikuvitukseton? Kinkkukiusaus ja makaronilaatikko eivät vaan sytytä ihan joka viikko. Siksi olinkin innoissani kun muistin tämän alun perin Yhteishyvästä bongatun reseptin, jota äiti kokkasi joskus vielä kotona asuessani. Sittemmin päivittelimme että harmi kun ei tullut otettua reseptiä talteen, kun oli niin hyvä ohje. Mutta nykyajan ihme internet saapui onneksi pelastamaan päivän! Sattumalta resepti pomppasi näytölle ruokaohjeita googlaillessani. Lieneekö takana jokin suurempi voima...

Ruoka oli hyvää, kuten muistin. Bataatin, fetan ja aurinkokuivatun tomaatin liitto tekee tästä vähän jännemmän kuin tavallinen kanavuoka. Juurekset ovat myös kivan syksyisiä ja talvisia, niitä tekee näin pimeällä mieli. Ns. suomalaista lohturuokaa? Ongelmana vain oli etteivät perunat ja bataatit kypsyneet tasaisesti. Osa jäi rapsakaksi, osa pehmeni mössöksi. Missä vika? Olisiko niitä pitänyt sekoittaa välillä? Ken tietää. 

Ja kuten kuvasta huomaa tämä ei sitten todellakaan mitään silmänruokaa ole.


400 g hunajamarinoituja broilerin fileesuikaleita
600 g perunaa
1 keskikokoinen bataatti
1 sipuli
1 prk fetakuutioita
2 dl aurinkokuivattua tomaattia silppuna tai suikaleina
2 dl ruokakermaa
ripaus suolaa
(halutessasi mieleisiäsi kuivattuja yrttejä)

Kuori ja suikaloi/pilko perunat ja bataatti. Silppua sipuli ja kuullota öljyssä pannulla. Paista pannulla myös kanasuikaleet. Kaada perunat, bataatit, sipuli, kana, feta ja aurinkokuivattu tomaatti uunivuokaan ja sekoita. Sekoita ruokakermaan ripaus suolaa ja jos haluat, kuivattuja yrttejä kuten basilikaa tai oreganoa (itse en laittanut). Kaada kerma tasaisesti uunivuokaan. Paista 200-asteisessa uunissa n. 45 minuuttia (itse jouduin kyllä paistamaan ainakin tunnin). 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti