perjantai 16. marraskuuta 2012

Fazerinajuustokakku

Tämän kakun tekemisestä on aikaa jo kuukausia. Kuvat olivat traagisesti unohtuneet kovalevyn syövereihin, mutta nyt muistaessani voin jakaa tämän suussasulavan reseptin perjantain kunniaksi (TGIF jne...). Sattuikin sopivasti sillä viime viikot ovat olleet sellaista kiirepyöritystä ettei uusia ruokia ole tullut paljon kokattuakaan, mikä pistää harmittamaan todella paljon. Elettyään päiviä noutosalaateilla ja kaupan eineksillä alkaa todella kaipaamaan jotain itse kokattua ja tuoretta. Ehkä nyt viikonloppuna olisi aikaa palata hellan ääreen.. Joka tapauksessa, tämä kakku tehtiin alkusyksystä ystävien illanistujaisiin jälkiruoaksi, ja upposi kuin kuumille kiville. Fazerinaa tässä ei oikeasti tosin ole, vaikka maun puolesta voisi hyvin kuvitellakin. Sen sijaan oikeaa suklaata ja tuoretta appelsiinia löytyy!



Pohja:
200 g dominokeksejä
75 g voita

Täyte:
400 g appelsiinituorejuustoa
3 dl vispikermaa
6 liivatetta
1 dl sokeria
200 g maitosuklaata
3 rkl tummaa kaakaojauhetta
2 rkl vettä
1 appelsiinin mehu

Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Aseta irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja kiristä vuoan reunat paikoilleen niin, että leivinpaperi jää vuoan pohjalle. Leikkaa ylimääräinen leivinpaperi vuoan ulkopuolelta pois. Hienonna dominokeksit täytteineen kulhossa tai koneella pieneksi muruksi ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele seos tasaiseksi ja tiiviiksi massaksi vuoan pohjalle ja laita jääkaappiin odottamaan.

Sulata suklaa valmiiksi vesihauteessa. Sekoita toisessa kulhossa tuorejuusto ja sokeri. Lisää joukkoon sulatettu suklaa. Kuumenna 2 rkl vettä kiehuvaksi. Puristele liivatelehdistä ylimääräinen vesi, ja sulata ne kuuman veden joukkoon. Sekoita liivatevesi tuorejuustoseokseen. Vatkaa toisessa kulhossa kerma kuohkeaksi vaahdoksi ja sekoita sekin varovasti muiden aineiden joukkoon. Lisää joukkoon kaakaojauhe, voit laittaa enemmänkin jos tuntuu siltä. Tarkista vielä makeus, ja lisää sokeria tarvittaessa. Kaada seos kakkuvuokaan pohjan päälle ja tasoita pinta siistiksi. Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään 3 tuntia. Kakun jähmetyttyä koristele esimerkiksi suklaarouheella, appelsiiniviipaleilla ja raastetulla appelsiininkuorella.

4 kommenttia:

  1. Moi!
    Sinulla on kiva blogi!
    Ihaha kakku, suklaa ja appelsiini ovat hyvä pari :)

    VastaaPoista
  2. Moi!
    Vitsi että näyttää ja kuulostaa hyvälle tuo kakku!
    Olen suunnitellut poikaystävälleni jo koristelub syntymäpäiväkakkuun, mutta kakku-ohje puuttuu ja tämä saattaa olla pitkällisen etsintäni tulos :)
    Mitä luules, kestääkö kakku sokerimassa-koristelun?ja ottaakohan massa kiinni pintaan kuinka hyvin? :)

    VastaaPoista
  3. Moikka! Täytyy tunnustaa että mulla ei ole mikäänlaista kokemusta sokerimassakakuista, en siis valitettavasti osaa sanoa, miten massa käyttäytyy juustokakun kanssa :/ toivottavasti synttärikakku onnistuu! :)

    VastaaPoista