perjantai 17. toukokuuta 2013

Oikotie hollandaise-onneen eli kädettömän hollandaisekastike

Aijai, mikäs tässä on ollessa kun Suomi edustaa hienosti ruotsinmaalla sekä urheilu- että musiikkirintamalla, lyhythihaisella tarkenee ja parsasesonki jyllää. Ja perjantaikin vielä! Mikäpä voisi pilata tätä hyvää fiilistä?

No mädät parsat! Voi että miten harmitti, kun kiireessä kaupasta sen kummempaa laaduntarkkailua harrastamatta napattu parsanippu paljastuikin kotona täydeksi suutariksi :(. Lähes kaikki nuput olivat mädäntyneet osittain limaisiksi ja haisivatkin ihan kamalalta. Hetken mietin uskaltaako moisia edes laittaa suuhunsa, mutta koska toinen vaihtoehto olisi ollut lähteä uudelleen kauppaan metsästämään uutta kaveria savulohelle, päädyin lopulta kynimään ällötysnuput pois ja höyryttämään jäljelle jääneet tynkäparsat.

Mutta eihän tämän pitänyt olla itkuvirsi parsoista, vaan postaus hollandaisekastikkeesta! Olen antanut itseni ymmärtää että hollandaisekastike ei ole ihan se kaikkein helpoin nakki. Jos Masterchefissäkin tyrivät, mitkä olisivat minun mahdollisuuteni onnistua? Onneksi meille amatööreille on keksitty oikotie onneen. Ei, se ei ole valmiskastiketölkki, vaan sauvasekoitin. Sillä voi surauttaa niin majoneesin kuin hollandaisekastikkeen käden käänteessä.

         Kuvassa satsin ainoat nuppunsa säilyttäneet parsat.

Hollandaisekastike sauvasekoittimella
4 hengelle

3 keltuaista
150 g voita (jätä ne margariinivalmisteet jääkaappiin)
ripaus suolaa ja valkopippuria
sitruunan mehua

Erottele keltuaiset sauvasekoittimen korkeaan mittakulhoon ja surauta ne tasaiseksi. Sulata voi niin että se muuttuu kirkkaaksi, varo kuitenkin ettei se ruskistu. Kaada kuuma voisula ohuena nauhana keltuaisten sekaan, samalla koko ajan sauvasekoittimella sekoittaen. Lopuksi mausta ripauksella suolaa ja valkopippuria, sekä puristuksella sitruunan mehua. Surauta vielä tasaiseksi ja tarjoa esimerkiksi parsan kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti