perjantai 24. toukokuuta 2013

Kukkakaalipasta

Hassua kuinka tätä blogia selaillessa voisi melkeinpä saada vaikutelman että meillä syödään hirvittävän usein kasvisruokaa! Ylävalikon kasvis-luettelokin ylittää muut kategoriat pituudellaan reippaasti. Vaikka itse syönkin oikein mielelläni kasvisruokaa, on tunnustettava että tämä skenaario ei (ikävä?) kyllä pidä paikkansa. Kyllä meillä vaan lihaa syödään ja paljon useammin kuin pelkkää vegeä. Jostain syystä vain nuo lihaisammat ruuat tuppaavat usein olemaan niitä tuttuja ja turvallisia, tai sitten niin yksinkertaisia ettei niistä jaksa tai kehtaa vaivautua tänne bloggaamaan. Ehkä pitäisikin ottaa oikein asiakseen etsiä uusia lihapitoisia reseptejä testailtavaksi! No, kasvislinjalla mennään vielä tällä kertaa.

Tämä on erään yksinäisen illan resepti, joka syntyi kun olin hetken mielijohteessa ostanut kaupasta pikkuruisen kukkakaalin. Kotona sitten mietiskelin että mitenhän tästä nyt pyöräyttäisi jonkinlaisen aterian. Ja helpoimman kautta, pastaanhan sitä päädyttiin. Kukkakaali on jännä vihannes. Se on raikas ja rapsakka sellaisenaan, mutta tässä pastan seassa sen olemus muuttuu jollain tapaa jopa kermaisen pehmeäksi. Ihanan lempeän makuista ja helppoa ruokaa.


2 hengelle

pennepastaa kahdelle

1 keskikokoinen kukkakaali
pinjansiemeniä
2 dl kermaa
parmesaania
suolaa
2 valkosipulinkynttä

Leikkaa kukkakaali pieniksi nupuiksi. Keitä pasta ja kukkakaalinuput reilussa määrässä suolattua vettä (tsekkaa pastan keittoaika, kukkakaali tarvitsee n. 10 minuuttia). Paahda pinjansiemenet kullanruskeiksi kuumalla kuivalla pannulla. Siirrä siemenet odottamaan. Silppua valkosipuli ja kuullota öljyssä pannulla. Lisää kerma, anna kiehua hetki ja mausta ripauksella suolaa. Valuta kukkakaalit ja pastat, ja kippaa ne kerman sekaan pannulle. Sekoita ja painele kukkakaaleja hieman muhjuksi. Annostele lautasille ja ripottele päälle pinjansiemeniä ja reilusti (todella reilusti) raastettua parmesania.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti