perjantai 7. syyskuuta 2012

Varhaiskaali-broileriwok

Vaikka pastanhimo vaivaa tasaisin väliajoin, enkä sano koskaan ei hyvälle pizzalle, välillä tekee hyvää syödä vähähiilarinenkin ateria. Ruusuisissa mielikuvissani yritän vähentää nopeita hiilihydraatteja ruokavaliossani, todellisuudessa meillä syödään vähähiilarista noin kerran-pari viikossa. No, kai sekin on parempi kuin ei ollenkaan? Tyypillisimmin nämä ateriat sisältävät maustamattomia kanan rintafileitä mausteenaan oliiviöljyä, soijakastiketta, suolaa ja pippuria, paistettuna parillapannulla ja lisukkeenaan salaattia tai höyrytettyjä / paistettuja vihanneksia. Joskus kana vaihtuu possuun tai loheen. Tämä wokki sen sijaan on hauska bongaus Valion reseptiarkistosta, tosin olen yksinkertaistanut hieman: esimerkiksi omenamehun sijaan lorautin tällä kertaa sekaan tilkan siirappia makeutukseksi. Makua ja ripauksen poltettakin wokkiin (no jaa, ehkä tämä on ennemminkin mössöä) Viola Afrikan paprika -tuorejuusto, joka on itseasiassa yllättävän voimakkaan makuista. Jos siis ei erityisemmin pidä paprikan mausta, kannattaa ehkä käyttää jotain toista maustettua tuorejuustoa, voisin kuvitella että esimerkiksi ruohosipuli tai valkosipuli toimisi hyvin.


4 hengelle:

1 pieni tai 1/2 isoa varhaiskaalia
3 isoa porkkanaa
500 g maustamattomia broilerin filesuikaleita
1 sipuli (tai pari kevätsipulia)
suolaa, pippuria, soijakastiketta
vaaleaa balsamicoa tai etikkaa
siirappia
100-200 g afrikan paprika -tuorejuustoa

Leikkaa kaali suikaleiksi ja raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi. Kuullota sipulia öljyssä pannulla, lisää sen jälkeen kaali ja porkkanaraasteet. Itse jouduin tekemään tämän satsin kahdella pannulla, kun yksi kävi liian ahtaaksi. Kaali kyllä kutistuu kuullottuessaan. Kuullota, kunnes kaali muuttuu hieman läpikuultavaksi ja pehmeäksi. Älä anna kuitenkaan kaalin päästä ihan mössöksi, ideana on että ruuassa on hieman purutuntumaakin. Lorauta sekaan tilkka soijakastiketta, vaaleaa balsamicoa ja siirappia. Sekoita joukkoon tuorejuusto. Tarkista maut, mausta tarvittaessa vielä suolalla ja pippurilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti