maanantai 3. syyskuuta 2012

Katkarapukeitto idästä

Jostain syystä sellaiset keittoreseptit, joita innostuisin kokeilemaan tuntuvat olevan aika harvassa. Pidän kyllä keitosta, ei siinä mitään - oikeastaan rakastastan oikein hyvää kuumaa keittoa, varsinkin kun ulkona on viileää tai flunssa yllättää. Mutta inspiroivia reseptejä ei vaan tunnu kamalasti tulevan vastaan. Tätä soppaa ylistettiin Suolaa ja siirappia -blogissa sen verran vuolaasti, että pakkohan tätä oli kokeilla. Raaka-ainelistan yksinkertaisuus, katkaravut ja erityisesti kookosmaito vetivät minua puoleensa. Ja keitto toden totta vei suorastaan kielen mennessään! Suolaa ja siirappia -blogin otsikointi "Uskomaton soppa" ei kyllä kovin kaukana totuudesta ole.

En voinut olla lisäämättä hieman chiliä reseptiin, lisäksi korvasin tillin hiukan itämaisemmin korianterilla. Muuten noudattelin pitkälti alkuperäistä ohjetta. No säilyketomaatit vaihdoin paseerattuun.. no okei jonkin verran muokkasin. Hyvää oli näinkin. Tätä herkkua nautittiin muuten saaristolaisleivän kanssa.


180 g isoja pakastekatkarapuja (kuorittuja)
1 tölkki kookosmaitoa
pari valkosipulin kynttä
1 prk paseerattua tomaattia
1 sipuli
1 kanaliemikuutio
2 pientä kuivattua chiliä
puolikkaan limen mehu
2 rkl maustamatonta jogurttia
pippuria
tuoretta korianteria
öljyä paistamiseen

Sulata katkaravut. Silppua sipuli ja valkosipuli, ja murskaa chilit kattilaan. Kuullota öljyssä. Lisää paseerattu tomaatti, kookosmaito, kanaliemikuutio ja limemehu. Keittele hetki, mausta pippurilla ja kourallisella silputtua korianteria. Lisää loppuvaiheessa katkaravut ja jogurtti, keitä vain sen verran että ravut lämpenevät. Tarjoa tuoreen leivän ja tuoreen korianterin kera.

2 kommenttia:

  1. Oi, kiva että keitto pääsi blogiisi :) täytyy kokeilla tätä joku päivä ton korianterin kanssa myös :)

    VastaaPoista
  2. kiitos vaan vielä huippureseptistä! :) teen varmasti tätä jatkossakin.

    VastaaPoista