keskiviikko 26. joulukuuta 2012

Lämmin munatoti

Meillä täällä koto-Suomessa ensimmäinen juoma joka assosioituu joulunaikaan ja jouluun, on tietenkin mausteinen ja lämmin glögi. Kaikki eivät siitä kuitenkaan pidä, ja vaikka itse tykkäänkin kovasti glögistä ja sen maun tuomasta instant-joulufiiliksestä, pieni vaihtelu virkistää aina. Siksipä halusin testata jotain hieman toisenlaista - amerikkalaisten vähintään yhtä perinteikästä joulujuomaa, munatotia. Itselleni on vielä googlailun jälkeenkin hieman hämärän peitossa, kuuluuko eggnog oikeaoppisesti tarjoilla kylmänä vai kuumana. Lumihiutaleiden leijaillessa ikkunan takana tuntui kuintenkin paljon luontevammalta tehdä juomasta lämmintä. Munatotin terästykseen voi käyttää esimerkiksi konjakkia, viskiä tai rommia, näistä meidän laseihimme valikoitui kaapista löytynyt 7-vuotias Havana Club, eli tumma rommi. Toimi muuten loistavasti.


n. 4:lle hengelle

2 kananmunaa
2 dl kuohukermaa
4 dl maitoa
3 rkl sokeria
1 dl tummaa rommia
(kanelia tai muskottipähkinää)

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Kuumenna maito ja kerma kiehuvaksi pinnoitetussa kattilassa. Kaada kuuma maito-kermaseos esimerkiksi kannuun, ja sekoita siihen vuorotellen rommi ja munavaahtoa. Annostele glögikuppeihin ja raasta päälle muskottipähkinää, tai vaihtoehtoisesti ripottele jauhettua kanelia. Nauti kynttilän valossa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti