perjantai 14. joulukuuta 2012

Jouluinen rocky road

Nam nam nam nam! Rocky road on todellinen suklaanystävän herkku. Parasta on se, että suklaan sekaan voi dumpata melkein ihan mitä vain - omia lempiherkkujaan. Näin joulun kynnyksellä halusin tuunata omaani astetta jouluisemmaksi, joten laitoin sekaan piparkakkua ja kuivattuja karpaloita. Karpalot voi tarvittaessa korvata vaikka tavallisilla rusinoilla, tai vaaleilla sultana-rusinoilla. Tätä on kiva antaa vaikka joululahjaksi. Tuli kyllä sen verran tuhtia kamaa että pari palaa kerralla on aika maksimisuoritus syödä. Ainakin riittää joksikin aikaa! :)


pellilliseen n. 800 g tummaa suklaata
pienempään uunivuokaan n. 400 g tummaa suklaata

pussillinen vaahtokarkkeja
pussillinen hasselpähkinöitä
muutama pipari
pussillinen kuivattuja karpaloita (esim. Pirkka)

Pilko vaahtokarkit muutamaan osaan, jos ne ovat isoja. Tähän tarvitset erittäin terävän veitsen, muuten ei ole mukavaa hommaa. Pilko karpaloita, ja halutessasi myös hasselpähkinöitä hieman pienemmäksi. Vuoraa uunivuoka tai uuninpelti tiiviisti leivinpaperilla, ja levitä kaikki ainekset sekaisin leivinpaperin päälle. Murusta päälle sormin vielä piparit. Sulata suklaa vesihauteessa ja kaada muiden ainesten päälle. Voit tasoittaa ja tökkiä suklaata veitsellä, jotta se valuu kaikkiin väleihin ja muodostaa tiiviin levyn. Anna jäähtyä ja jähmettyä viileässä paikassa parisen tuntia, ja leikkaa kovettunut levy mieleisesi kokoisiksi paloiksi. Säilytä jääkaapissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti