keskiviikko 10. lokakuuta 2012

Match made in heaven

Tutustuin tänä syksynä tuoreeseen viikunaan. Onneksi, sillä se on aivan ihanaa. Makua on vaikea selittää, maistuu vähän makealta, oikeastaan ei oikein miltään. Mutta silti se on niin herkullista.  Tuoreen viikunan sesonki on valitettavan lyhyt, sitä saa Suomesta hyvin varustelluista kaupoista näin syys-lokakuussa. Kypsä viikuna on pehmeä, ja sen hedelmäliha on ruskehtavan punainen (kaikkein kauneimman pinkit sisukset eivät siis ole parhaimman makuisia) ja kostea. Viikuna pariutuu mielestäni parhaiten täyteläisen mozzarellan kanssa, mielellään buffalo-sellaisen. Kyseessä on täydellinen pari vähän samaan tapaan kuin fetajuusto ja pinaatti, omena ja kaneli, aurajuusto ja... no, aurajuusto ja mikä ihan tahansa. Tällä kertaa viikuna ja mozzarella pääsivät simppeliin salaattiin.


2:lle hengelle (lisäkkeeksi)

3 viikunaa
1 pallo mozzarellaa (mielellään buffalo)
kurkkua
vajaa ruukullinen esim. tammenlehväsalaattia
loraus neitsytoliiviöljyä
rouhaisu mustapippuria myllystä
(rucolaa jos tykkää)

Pese, kuivaa ja viipaloi viikunat, pilko kurkku, revi mozzarella ja sekoita salaattiainekset. Lorauta päälle hieman oliiviöljyä ja pyöräytä päälle ripaus mustapippuria (ehdottomasti myllystä).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti