sunnuntai 15. heinäkuuta 2012

Minttusuklaamuffinsit

Makoilin rauhassa kotisohvalla kun kauhea makeanhimo iski. Tein sen mitä ei todellakaan pitäisi herkkuhimoissaan tehdä, nimittäin aloin selailemaan muutama vuosi sitten lahjaksi saamaani Suklaaunelmat-kirjaa (Glass & Jefferson, 2008). Silmäni osuivat vastustamattoman näköisiin suklaa-vaahtokarkkimuffinsseihin, mutta rientäessäni lähisiwaan jouduin (taas kerran) pettymään pikkukaupan valikoimaan - ei vaahtokarkkeja! Epätoivoissani nappasin karkkihyllystä vaahtisten sijaan Pätkis mini bites -pussin, ja siitä se ajatus sitten lähti...

Itseasiassa tämä kaikki tapahtui jo pari viikkoa sitten. Ensimmäisellä kierroksella jouduin toteamaan että kirjan ohje ei muokkautunutkaan näihin muffinseihin toivotulla tavalla ja muffarit epäonnistuivat pahasti. Tässä on nyt toinen yritys, käytin suosiolla monta vuotta sitten reseptivihkoon käsin kirjoittamaani taikinaohjetta, mistä lie peräisin. Tällä kertaa onnistui huomattavasti paremmin. Joudun kyllä ehkä ottamaan näiden kanssa vielä kolmannenkin kierroksen, haluaisin nimittäin kokeilla miten ne onnistuvat kunnollisissa muffinivuoissa. Ehkä muffareita voisi upgradeta vielä jonkinlaisella kuorrutteella... katsotaan.

Jos haluat nätimpiä muffinseja, käytä oikeita korkeita muffinivuokia (äläkä näitä 
kuvassa näkyviä matalia leivosvuokia, jotka olivat ainoita mitä meidän kaapista löytyi).


(n. 12 muffinia)

4 dl vehnäjauhoja
6 rkl kaakaojauhetta
2,5 dl sokeria
1,5 tl leivinjauhetta
n. 100 g pätkis mini biteseja
2 muna
2 dl juoksevaa margariinia

Vatkaa rasva ja sokeri kuohkeaksi. Lisää joukkoon kananmunat samalla vatkaten. Siivilöi toiseen kulhoon jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe ja sekoita tasaiseksi. Sekoita kuivat aineet ja rasva-sokeri-munaseos keskenään. Murenna pätkikset sekaan käsin ja sekoita tasaiseksi. Annostele taikina muffinivuokiin ja paista uunissa 200 asteisessa uunissa n. 15-20 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti