keskiviikko 25. heinäkuuta 2012

Etanat etanapannussa

Etana, etana, näytä sarves, onko huomenna pouta? Toivottavasti, mutta nämä etanat eivät kyllä enään paljoa sarviaan näyttele. Nams. Vaikka etanat ovat ravintola-alkuruokien ikisuosikki, jostain syystä niiden valmistamista kotioloissa arastellaan kovasti. Itsellänikin oli aikaisemmin omituinen käsitys, että etanoita ei voi tehdä kotona. Ravintolassa valitsen etana-alkuruoan melkein aina kun se on mahdollista, mutta kotikeittiössä tuo pikku nilviäinen herätti minussa selittämätöntä pelkoa.

Kuinka väärässä olinkaan. Ensimmäisen kokeilun jälkeen on vaikea kuvitella mitään helpompaa kuin etanat etanapannussa! Minulle valkeni, että etanoita saa säilykepurkissa hyvin varustelluista ruokakaupoista, eivätkä ne todellakaan ole edes kalliita. Vain hieman voita, valkosipulia ja sinihomejuustoa ja täydellinen alkuruoka on lautasellasi. Tietysti täytyy hieman investoida etanapannuun, mutta se on mielestäni pieni hinta tästä nautinnosta. Ja kaikkihan tietävät että hekumallisinta etanoiden syömisessä on leivän dippaaminen taivaallisen valkosipuliseen voisulaan, joten älä unohda tuoretta leipää tämän kaveriksi!


12 kpl etanoita (säilyke)
50 g voita tai margariinia
n. 75 g sinihomejuustoa
4 valkosipulinkynttä
kourallinen tuoretta persiljaa tai basilikaa
ripaus suolaa

Silppua valkosipuli ja yrtit. Sekoita kulhossa voi, murustettu sinihomejuusto, sekä valkosipuli- ja yrttisilppu, lisää tarvittaessa ripaus suolaa. Laita etanat etanapannuun omiin reikiinsä ja päälle reilusti kuorrutetta. Paista uunissa 250 asteessa n. 10 minuuttia. Tarjoa tuoreen leivän kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti