lauantai 30. kesäkuuta 2012

Itseväkerretyt raviolit täytteenään pinaattia ja aurinkokuivattua tomaattia

Siitä lähtien kun keittiöömme saapui muutama kuukausi sitten pastakone, olen haaveillut jonkinlaisten itsetehtyjen raviolien kokeilemisesta. Perjantain kunniaksi ajattelin vihdoin toteuttaa tämän pitkään piinanneen ajatuksen. Raviolien väkertäminen oli juuri niin työlästä kuin olin kuvitellut, mutta onneksi seurana oli lasillinen juhannuksesta jäänyttä roseviiniä, joka oli kerrassaan pakko saada juotua jääkaapista pois. Ja kovan uurastuksen lopputulos kyllä palkitsi makunystyröitä hivelevällä tavalla. 

Raviolien kaveriksi tein tavallisen valkoviini-kermakastikkeen, mikä sopi mielestäni hyvin - ei peittänyt raviolien omaa makua liikaa. Rapea parmankinkku oli ihanan suolainen ja rapsakka lisä annokseen, tätä voisi kokeilla joskus myös salaatissa! Herkullisen raviolitäytteen lainasin Korianterilta. Ohje on kahdelle hengelle, mutta jos on paastonnut koko päivän tätä varten niin suosittelen hieman reilumpaa annosta.






Puoli annosta pastataikinaa (ohje esim: Myllyn Paras).

Raviolitäyte:
2-3 rkl silputtuja aurinkokuivattuja tomaatteja
1 rkl tomaattien öljyä
1/2 rasiaa tuoretta pinaattia tai baby pinaattia
2 rkl maustettua tuorejuustoa, esim. ruohosipuli
1/2 pss parmesaaniraastetta

Kastike:
2 dl ruokakermaa
1,5 dl valkoviiniä
suolaa

Päälle:
tuoretta basilikaa (tai pinaattia?)
4 siivua rapeaksi paahdettua parmankinkkua
parmesaania

Tee pastataikina valmiiksi odottamaan. Silppua aurinkokuivatut tomaatit (ellet käytä valmista silppua) ja pinaatti pieneksi ja sekoita raviolien täyte. Paahda parmankinkkusiivut rapeiksi: aseta siivut pellille ja paahda uunissa 200 asteessa noin vartin verran. Kinkut ovat sopivia kun ne murenevat helposti.

Tee pastataikinasta levyjä pastakoneella tai kaulimalla. Sopiva paksuus (Jamie Oliver -)pastakoneella on mielestäni 3. Mutta ei se niin turhantarkkaa ole. Käsittääkseni pastakoneiden numeroasteikkojen logiikat vaihtelevat joten en tiedä mikä numero on oikea muunmerkkisellä koneella... No, pointti on kuitenkin se etteivät levyt saa olla liian ohuita, jotta ne pysyvät kasassa.

Leikkaa pastalevyistä haluamasi kokoisia neliöitä. Lusikoi täytettä neliöiden keskelle, varo laittamasta liikaa että saat raviolit myös kiinni! Taita raviolit kiinni kolmionmuotoisiksi, painele ylimääräinen ilma ulos, ja sulje reunat hyvin painelemalla esimerkiksi haarukan avulla. Apuna voi käyttää vesitilkkaa: sivele pikkuisen vettä neliöiden reunoihin, niin ne pysyvät paremmin kiinni. Jauhota raviolit hyvin etteivät ne jää toisiinsa kiinni. Keitä runsaassa suolatussa vedessä (muista myös öljytilkka veteen) 3-5 minuuttia raviolien koosta riippuen. Kannattaa ehkä keittää raviolit parissa erässä, ellet omista jättiläiskattilaa.

Tee kastike: kuumenna kerma kiehuvaksi pinnoitetussa kattilassa. Lisää valkoviini, ja anna kiehua hetki niin että alkoholi haihtuu. Mausta suolalla mielesi mukaan.

Annostele raviolit lautasille, kaada seuraksi kastiketta, murustele päälle paahdetut parmankinkut, parmesaaniraastetta sekä tuoretta basilikaa tai pinaattia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti