keskiviikko 30. toukokuuta 2012

Blueberry pancakes

Ajattelin startata blogin pistämällä suut makiaksi amerikan tapaan. Toisin sanoen sivun otsikkokuvanakin komeilevilla amerikkalaisilla mustikkapannareilla! Eräs sunnuntai taannoin mietin mitä voisin tehdä pakastimen perukoilla jo jonkin aikaa lojuneelle vajaalle pakastemustikkapussille. Kun hyllyyn oli myös vähän aikaa sitten ilmestynyt tuliaisena saatu vaahterasiirappi, päätin piilottaa mustikat ihanan pulleiden amerikkalaisten pannukakkujen sisään. Vilkuiltuani perusohjeita netistä koostin niistä omaan makuuni sopivan version. Sokeria oli monissa ohjeissa laitettu mielestäni aika vähän, itse pidän siitä että makeat herkut ovat makeita. Vehnäjauhoja voi laittaa sen mukaan, tuntuuko taikina sopivan paksulta. Taikinan täytyy olla tarpeeksi paksua, jotta se pysyy kasassa paistettaessa eikä leviä pannulle. Kätevin olisi tietysti pienempi lettu- tai blinipannu, mutta itselläni oli vain tavallinen iso paistinpannu ja siinäkin onnistui paistaminen mainiosti. Tästä ohjeesta tuli n. 12 pannukakkua, kahdelle syöjälle melko tukeva annos, mutta olivat niin hyviä että kerralla katosivat.



1 kananmuna
n. 3 dl vehnäjauhoja
n. 1,5 dl maitoa
1 tl leivinjauhetta
4 rkl sokeria
0,5 tl suolaa
0,5 dl juoksevaa margariinia
100 - 200 g mustikoita

Jos käytät pakastemustikoita, sulata ne. Vatkaa toisessa kulhossa sekaisin kananmuna, maito sekä rasva, ja sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet. Lisää kuivat aineet vähitellen munamaitoseokseen koko ajan sekoittaen (suosittelen vispilää). Kun seos on tasaista, lisää mustikat varovasti sekoittaen. Pakastemustikoiden rakenne rikkoontuu helposti ja taikinasta tulee sinertävää, kuten allekirjoittaneella. Tuoreilla mustikoilla saisi varmaankin kauniimman väristä taikinaa. Paista keskilämpimällä pannulla pari minuuttia molemmin puolin, väristä näkee parhaiten milloin pannarit ovat kypsiä. Tarjoile vaahterasiirapin ja tuoreiden mustikoiden kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti