perjantai 28. joulukuuta 2012

Välipäivän savulohipasta

Kyllähän sitä keskivertosuomalainen kerran vuodessa nauttii sinappihunnutetun kinkun, lasimestarin sillin ja imelletyn perunalaatikon mättämisestä (ja jos ei, niin ei ainakaan sitä myönnä). Itsekin alan himoita lanttulaatikkoa eksponentiaalisesti kasvavalla innolla samaa tahtia kun joulukalenterin luukut aukeavat. Mutta pari päivää tuhdin perinteisen jouluruuan mättämistä tuntuu aina riittävän paremmin kuin hyvin koko vuoden tarpeisiin. Vähemmästäkin alkaa kaivata jotain kevyempää vaihtelua, mielellään mahdollisimman erilaista. Tässä yksi ehdotus, johon saa samalla myös sopivasti ujutettua joulunpyhiltä ylijääneen kylmäsavulohen.


2:lle hengelle

(tuoretagliatellea kahdelle)
150 g kylmäsavulohta
2,5 dl ruokakermaa
1 sipuli tai punasipuli
2 valkosipulin kynttä
puolen sitruunan mehu
2-3 rkl kapriksia
ripaus suolaa
öljyä paistamiseen

Keitä pasta ohjeen mukaan. Silppua sipuli ja valkosipuli, kuullota niitä hetki öljyssä korkeareunaisessa paistinpannussa. Lisää kerma, sitruunan mehu ja kaprikset. Mausta ripauksella suolaa. Suikaloi kylmäsavulohi mieleisesi kokoiseksi. Lisää lohi vasta kun kaikki muu on valmista, ja anna sen kypsyä hetki kuumassa kermassa. Valuta pasta ja sekoita kastikkeen joukkoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti