reilu annos 2:lle hengelle
2,5 risottoriisiä
200 g jokiravunpyrstöjä tilliliemessä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1/2 sitruunan mehu
2 rkl hummerifondia
n. desi ruohosipulia
1,5 dl kuivaa valkoviiniä
1 dl mascarponea
25 g voita
8 dl vettä
öljyä paistamiseen
suolaa, valkopippuria
Kuumenna vesi pienessä kattilassa ja sekoita siihen hummerifondi. Silppua sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipulit öljyssä paistokasarissa tai korkeareunaisessa pannussa. Lisää riisi ja kuullota. Lisää valkoviini ja anna kiehua kasaan kunnes neste on haihtunut melkein kokonaan. Ala lisäämään hummerilientä aina kauhallinen kerrallaan, lisää uusi kauhallinen vasta kun edellinen on lähes imeytynyt. Anna risoton kiehua samalla rauhallisesti, sekoittele koko ajan. Kun riisi on al dente (n. 20 minuutin kuluttua), tarkista maku ja mausta suolalla ja valkopippurilla. Purista sekaan sitruunamehu, lisää voi, mascarpone ja ruohosipuli. Lisää aivan viimeiseksi ravut, ja kuumenna kevyesti.
Laitan usein katkaravut risottoon, se on tosi hyvä. Kokeile laittaa myös vähän sahramia :)
VastaaPoista