Täytyy myöntää, että itselläni - maailman hitaimmalla vihannesten pilkkojalla - kesti tämän tekemisessä aika kauan. Mutta hilloa voi tehdä reilusti kerralla koska se säilyy pitkään! Kerran se vain kirpaisee. Samalla voi katsella vaikka telkkaria. Chiliä laitoin itse liian vähän, ja se jäi harmittamaan. Paljoltakin tuntuva määrä kesyyntyy hillotessa hyvin miedoksi, joten jos haluaa hilloon ripauksen tulisuutta, ei kannata ujostella chilin kanssa.
800 g kuorittuja tomaatteja tomaattimehussa (2 purkkia)
400 g punaista paprikaa
4-6 punaista chiliä (4:stä reilunkokoisesta chilistä ei tullut yhtään tulisuutta)
6-8 valkosipulin kynttä
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
2 tl oreganoa
1/2 dl etikkaa
330 g hillo-marmeladisokeria (1 pkt Dansukkerin sellaista)
Laita lasipurkit lämpiämään 100-asteiseen uuniin. Pese kannet huolellisesti. Kaada tomaatit mehuineen pinnoitettuun kattilaan ja mössää, tai leikkaa saksilla neljään osaan. Pilko paprika pieneksi, murskaa valkosipulinkynnet, poista chileistä siemenet ja pilko pieneksi silpuksi. Lisää kaikki tomaattimössön sekaan. Mausta suolalla, pippurilla ja oreganolla. Anna kiehua hiljalleen puoli tuntia, jonka jälkeen lisää etikka ja sokeri. Kiehauta kunnolla n. 5 minuuttia välillä sekoitellen. Kaada seos kuumiin purkkeihin ja sulje purkit. Säilytä jääkaapissa ja nauti grilliherkkujen lisukkeena.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti